Eldor Dalath naplója

More
13 years 8 months ago #3081 by danka90
Hmm, már megint körmölök. Tudom, tudom, Galidon mester, ez segít összeszedni a gondolataimat és csak ennek köszönhetem, hogy egyáltalán ráéreztem az elmém erejének használati metódusaira. Nem mondom, hogy haszontalan a naplóírás, de valahogy akkor sem az én stílusom. Na nembaj, most megint szükség van rá, az elmúlt napokban sok újdonságon mentem keresztül és jó lenne az így szerzett tudást rendszerezni és a helyére illeszteni.

Szóval hol is kezd?dött... El?ször is ott, hogy mikor elindultam kalandokat keresni és beléptem a szövetségbe, közölték, hogy békeid?ben nem sok hasznát veszik egy tanonc varázslónak, menjek vissza az iskolába további képzésre. Ez fantasztikus, még ki se tettem a lábam, máris visszazavarnak. Csalódottan kullogtam a folyosón, mikor megtalált a vén szenilis prof, hogy elmehetnék neki mágikus anyagot keresni, mivel a mágia er?sebb kisugárzása hat a környezetére és létrejöhetnek különleges anyagok. De ehhez nekem szükségem lesz kísér? tanárra. Jó hír, hogy kiszabadulok innét és végre világot járhatok, rossz hír, hogy pesztrálnak közben.

Így hát megtaláltam az egyetlen olyan tanárt, akit?l az utóbbi tevékenység nem zavaró, s?t egyenesen vágyom rá, hogy a társaságát és tanításait élvezhessem. Szerencsémre kiderült, hogy Ressa képes egyszerre két helyen is jelen lenni valami boszorkányos praktika segítségével, így ideális kísér?, mert még az iskolai feladatait is elvégezheti. Remek. Az iskola legjobb n?je jön velem kettesben egy utazásra.

Na de most a feladatról. Szóval kaptam egy mágikus ingát, amivel megérzem a mágia kisugárzásának a helyét. Ezzel kellene keresgélnem a megadott helyeken. Ressa viszont azt mondja, hogy a feladat eleve hülyeség, mert a mágikus anyagok ritkák és ráadásul a mana háló sem úgy m?ködik, ahogy azt az öreg elképzeli. Igaz, hogy ? sem talált semmit az eddigi kutatásai alatt, csak valami ragacsos, nyúlós masszát, ami semmire sem jó. De szerencsémre pártfogóm el tudta intézni, hogy ? osztályozhasson engem, így kereshetünk is megfelel? kalandot magunknak, meg nem is leszek kitéve az öreg rigolyáinak. Remek. Újabb jó pont nekem.

Néhány térkaput elhagyva egy napi lovaglás után sikeresen megérkeztünk egy kisvárosba, ahol az els? célpont található a listán. Már a szállás foglalás is tanulságos volt, Ressa ismert itt egy fogadót, amit csak a helyi tolvajklán és annak vendégei, szövetségesei használnak. Egy este alatt képes voltam ellesni néhány trükköt a klán mesterkártyásaitól, emellett igyekeztek tanítani zsebmetszésre. Na ez az utóbbi nem ment. Dehát mért is kellett volna mennie... Szóval elég komoly betekintést nyertem a tolvajok laza, könny?, csavargó életébe, még egy kicsit irigylem is ?ket. Bár nem kevés testedzésre volt szükségük, hogy azokat a dolgokat végrehajthassák, amit egész este gyakoroltak a sör és a jó bor mellett.

Apropó jó bor. Ressa rendelkezik egy feneketlen korsónyival a legfinomabb öt puttonyos predociból, ez külön említést érdemel, mert így a társaság mellé a finom ital is adott, kellhet ennél több egy jó arelita varázslónak?

Szóval új élményekkel feküdtem le els? este, hogy másnap végre kipihenten nekiláthassunk a munkának. Még reggel kiderült, hogy a barlangot, ahova be akarunk jutni, egy gorviki keresked? vette birtokba és az egész bejáratot beépítette. Na remek, mért is menne minden simán. Ráadásul szállásadóink szerint elég mogorva fajta, nem fog csak úgy egyszer?en beengedni. És még komoly mágikus védm?vei is vannak. Na ez itt megint megér egy fejezetet.

Tanárnénim segítségével rájöttünk, hogy a védm?veket általánosságban az épül? ház alapkövébe célszer? bevésni a megközelíthetetlenség miatt. Elmondta, hogy ez mib?l áll, milyen hatásokat használ ki, érdekes volt az általam is megismert mozaikokat, mint egy kirakós darabjait ebben az alkalmazásban látni. Egyértelm?, hogy a megközelítése csak valós, fizikai úton lehetséges, hisz ha légiesen el is jutunk a ház hátsó bejáratáig a barlangon keresztül, akkor is fel kell törnünk az épít?anyagokat, melyekb?l az alap készült, hogy hozzáférjünk a varázsjelekhez. Nehéz és kockázatos vállalkozás. F?leg egy olyan feladatért, aminek semmi értelme, mert valószín?leg nem is találunk semmit.

Ezért úgy döntöttünk, hogy megkerüljük az építményt és légiesen, a hegyen keresztül sétálunk be a barlangba. Ez szép, de hosszú távra nekem sincs elegend? varázser?m légiessé válni és Ressának is megvannak a maga korlátai. Persze, a jelmágia botjával csökkenthet? a szükséges mana, ami tanárnénimnek már elegend? is lenne a varázsláshoz, csakhogy volt itt egy bökken?. Ressa, mivel gyakorlati mágiát tanult és oktatott els? sorban, még nem nyert beavatást a nekem természetes energianyerési módozatokba. Szükségünk volt tehát manára.
Hát mit is mondhatnék az ezután történtekr?l, megtanultam, hogy mért is mondják valakire: "boszorkányos szeret?...". De most összeszedni kell a gondolataim, nem elterelni. Tehát. Megtanultam, hogy Ynev sok gyakorlati mágiát használó lakója milyen különféle módon jut varázser?höz. Érdekes tapasztalat volt...

Megvolt tehát minden, amire szükségünk volt a barlangba történ? bejutáshoz, irány befelé, nagy kalandok után. Nos ez eddig sikerült is, de odabent meg kellett tanulnom, hogy a varázser? értékes és amit lehet, igyekezzek nélküle megoldani, mert szükség lehet rá bármikor. Ezen felül megtanultam, hogy az inga valóban jelzi a mágia kisugárzását, csakhogy a barlangban egyetlen dolog sugároz mágiát, a gorviki védm?rendszer. Tehát csalódottan, üres kézzel tértem vissza a fogadóba. Ezen felül úgy érzem, a lent történtek alapján Ressa szeretne nekem tanítani valamit a varázser? spórolással kapcsolatban, mivel azt mondta át kell jutnom egy akadálypályán mágia használata nélkül. Ráadásul egy jól felszerelt tolvaj akadálypályán, hát nem egészen nekem tervezték. Na mindegy, valami majd csak lesz, biztosan tanulok majd ebb?l is. Elvégre ezért vagyok itt...

Na de összegezve a tapasztalatokat így a gondolatok alapján, mit is tanultam valójában?

- Tolvajok tudományát megismerhettem, érdekes új tapasztalat
- Már tudom hogy építsek jó védm?vet, ha szükség lesz rá, vagy hogy próbáljak megtörni egyet, hasznos új tudás
- Megtudhattam néhány dolgot a boszorkánymágiáról, leginkább az energia visszanyerési módozatokról, elméleti tudást szereztem a boszorkánykörr?l, bár ez még nem teljesen tiszta, megjegyzend? újdonságok, hasznosak lehetnek.
- El?ször voltam hosszabb ideig légies, egy hegy gyomrában ez is tartogatott némi újdonságot a hang és a fény terjedésér?l légies varázsló számára. Számítható akadályok, megjegyzend?.
- Sokkal tisztábban látom a manaháló m?ködését, a sok érthetetlen magyarázat ezzel kapcsolatban valamelyest rendszerez?dik a fejemben, bár a rendszerhez némi selejtezés is tartozik. Új elméleti tudás, számolni kell vele.
- Megtanultam, hogy a varázser? érték, nem kell feltétlenül mindenre pocsékolni. Érdemes tanulmányozni a világi problémamegoldás módszereit, Ressa ebben viszont talán a legjobb tanár lesz. Értékes tapasztalat, további vizsgálódást kíván.

Na Galidon mester, most büszke lehet rám, ennyire terjeng?sre tán még sosem vettem a naplóírást, de sikerült a történteket rendszerezni, fejbe vésni, el?rébb lépni. Vagy hogy is szokta mindig mondani...
De most azonnal neki kell kezdenem a jelentés megírásának, mert ezután még egy akadálypálya is vár rám, valahogy csak teljesítem...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 8 months ago #3082 by TheElf
Replied by TheElf on topic Eldor Dalath naplója
Els? út ennyire idegen helyre feln?ttként: 20 TP
Tolvajok megismerése: 5 TP
Védm?vek, csak kis részben új ismeret, de íg sem sok: 3 TP
Els? huzamosabb légiesség kapcsán nem kísérleteztél vele, elég céltudatosan mentél, nem volt mit tanulni: 2 TP
Manahálós ismeretek: 20 TP
Nem pocsékolást eddig is mondták: 10 TP
Denevérek: 10 TP
Híd kérdés: 5 TP

More
13 years 8 months ago #3083 by TheElf
Replied by TheElf on topic Eldor Dalath naplója
Ressa tapasztalatai:

Várakozásaimmal ellentétben a varázslóiskola nem készíti fel a növendékeket a legtöbb akadályra, érdemes lenne erre jobban kitérni, ám nincs Pyarronban akadálypálya. - Tárgyalni kell róla

Várakozásaimmal ellentétben nem sikerült egy végz?s növendéknek felismerni a gócpont által "bányászható mennyiségben" megjelen? mágikus anyag hiányát, pedig az ilyen anyag jelenléte akadályt jelentett volna, így a vizsgált kérdésre a barlangban való mászkálás nélkül is lett volna gyors válasz.

Szerencsére a város Arelitái képesek immár kicsit udvariasabbak lenni. Lehet, hogy a bot miatt?

Bár sok esetben oktatjuk a diákokat arra, hogy nem jó a mágiát túl sokszor használni, nem feltétlenül érzik ezt az elvet a sajátjuknak, sokszor használják a mágiát feleslegesen, s?t az általuk javasolt megoldás ellen?rzéséhez nekem is használnom kell. Célszer? lenne az iskola falain kívüli viselkedésre is odafigyelni a vizsgáztatásnál. Erre talán pár kérdés, és az igazság amulettje lehet jó eszköz.

A tanítványokkal való út könnyen vezethet váratlan eredményekre. Például a "szükség van némi manára" helyzetre is, de talán lehet id?t szakítani meditációra.

Time to create page: 0.172 seconds

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.