Kyarra panaszai

More
13 years 11 months ago #2575 by Kyarra
Kyarra panaszai was created by Kyarra
CoC világán a nyomozó gyakran nem egyenl? a hivatalos vagy magánszervvel. Mint magánember nem biztos hogy az lenne az els? hogy veszélybe keverem magam, hanem hogy megpróbálom túlélni a helyzetet.
Az más ha tényleg egy megbizott hivatásos b?rében vagyok. Akkor valószín?bb hogy tényleg végigjárom a dolgokat, de csak akkor én egyedül, ha úgy látom én képes is vagyok megoldani a saját er?forrásaimmal.
Ha nem, akkor megint a túlélés lesz a cél, amíg meg nem jön a segítség. De mint hivatásos valószinüleg több motivációm és eszközöm van végigjárni egy olyan utat ami hivatásból is rámszabott, mint egy magánszemélynek.

Mi neked abban a furcsa amit els?re írtam?

Nem azt írtam, hogyha sok az adat nem teszek semmit. Csak azt, hogyha valami túlsúlyban van egy játékban az általában el is nyomja a többi dolgot. És nekem mint játékosnak nem biztos, hogy az örömet okoz, ha logikai adok-kapokot játszom, és csak azt játszom. Ez egysíkúvá teszi a játékot még egy Poirot jelleg? karakter esetében is.

A horror pedig igen személyes dolog. Nem biztos hogy a karakter megijed attól ha sokan tudnak róla, de lehet hogy a békáktól pl halálosan fél.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 11 months ago #2576 by Kyarra
Replied by Kyarra on topic Kyarra panaszai
Olvastam már Lovecaftot.
Lehet leszögezni hogy mi a horror alapköve, de ett?l függetlenül mondom, hogy mivel nem vagyunk egyformák, így végképp nem reagálunk egyformán. Karakterb?l kell építkezni, ha horrorról van szó. Ha jól emlékszem Lovecraft is úgy írt hogy a karakterei valahol érintettek voltak és nem odapottyantak a történtbe csak úgy.

A nyomozás meg egyéni izés kérdése. Van akinek bejön, ha minden arról szól van akinek nem és nem magát a nyomozást tartja els?rangúnak a történetben.

More
13 years 11 months ago #2593 by Kyarra
Elf.
Én egyáltalán nem a lineális vonalra vágytam, amikor leírtam neked mi a problémám a nyomozós kalandoddal. Az legyen az én problémám hogy a karakteremnek nem találom a helyét a kalandban.

Más kalandmester kidolgozna mondjuk 3-4 szálat a többiben improvizálna, de hagyna leveg?höz jutni.
Kidolgoztál száz szálat, de ebbe a karaktereknek nincs beleszólása és ez a gond. Nincs improvizációra lehet?ség ,de arra se hogy megválasszam, tényleg végigl?ni akarom a kalandot, vagy gondolkodni szeretnék e. Ez így nem linális kaland, de lehetne az is, mivel így se tudnék cselekedni, ahogy akarok mert a világ visszapofoz a helyemre és részeredményeken kív?l igazi sikerélmény sose ér.

Nem közöltem hogy játszunk nyomozás nélküli nyomozósdit. Nem tudom ezt mib?l vetted le.És százféleképpen leírhatom hogy nekem a nyomozás nem olyan fontos mint a történet vagy a karakterem és hogy kijátszhassam. Te pedig túl nagy feneket kerítesz a nyomozásnak és ezzel elveszik ami nekem fontos.

More
13 years 11 months ago #2595 by TheElf
Replied by TheElf on topic Kyarra panaszai

Kyarra;2593 wrote: És százféleképpen leírhatom hogy nekem a nyomozás nem olyan fontos mint a történet vagy a karakterem és hogy kijátszhassam. Te pedig túl nagy feneket kerítesz a nyomozásnak és ezzel elveszik ami nekem fontos.

Nézd: Én pontosan látom azt, hogy Mythlore karaktere kimegy beszélgetni. - Hozzád ha in character szólnak, out of character taktikázás a válasz. Ezek után a nyomozás-t támadni, azt mondani én mondom rosszul és azért nem lesz szerepjáték, bizony nem sok alapra épül? támadás. És nem hiszem, hogy túl szép dolog.

Ha [i:31b9d4zn]in character[/i:31b9d4zn] lenne a karakterednek véleménye a dolgokról, asszociálna a múltjában is megjelen? dolgokra, cselekedne, akkor arra lehetne improvizálni. De arra, hogy az össz reakció, hogy [i:31b9d4zn]nem kérdezünk, megyünk l?ni egy nyomozós kalandban[/i:31b9d4zn], a reakció csak az, ami a valószín?: Ahol minimum egy megacég érintett azt nem lehet direkt lövéssel megoldani. Ha szerencséd van, falba ütközöl, ha nem akkor lel?nek.

Amikor elindult a kaland, kértem ami kiderül írjátok le, mert ez alapján tudok karmát osztani, ez alapján tudtok ti is visszaemlékezni. Jelenleg az az egyik probléma ami elhangzott: Ritkán van játék nehéz visszaemlékezni apró részletekre. Uram bocsáss: Ha kértem, hogy amit a karakter megtudott lássam, de te is magad el?tt láthasd, így lehessen emlékeztet?... Nos ez nem készült el. Egyedül [i:31b9d4zn]Mythlore-t[/i:31b9d4zn] tudnám emlékeztetni az általa észrevett dolgokra, stb. de pontosan látod, hogy az ? dolgaira van hivatkozás.

Az összes kalandmodul ami megjelent tartalmaz legwork / utánajárás fejezetet. Amikor mindenkinek volt ideje utánanézni, utánakutatni a dolgoknak, Mythlore megtette, így nála lehetett plusz információ. Nála tudok erre is hivatkozni.

Ezt nem arra kellene fogni, hogy egy nyomozós kalandban az információknak utána kell nézni és ki kell válogatni.

Uram bocsáss: ha nincs többlet információ, nem kell válogatni, nem kell a logika, stb. akkor mit?l nyomozós a kaland.

Jelenleg azért vagytok eltévedve, mert a kaland elején említésre került egy [i:31b9d4zn]cég[/i:31b9d4zn], egy [i:31b9d4zn]cégvezet?[/i:31b9d4zn], és egy [i:31b9d4zn]valószín? kutató[/i:31b9d4zn] neve a bandatevékenység mögött. Ezek közül a csapat nem nézett rá a [i:31b9d4zn]cég[/i:31b9d4zn] nevére, és a [i:31b9d4zn]cégvezet?[/i:31b9d4zn] (tulajdonos) szándékaira, nem nézte meg az alapvet? pletykákat sem. Uram bocsáss, ha egy cég fizethet valamit, akkor ez lenne az [i:31b9d4zn]alkalmazott indítéka[/i:31b9d4zn], ami alapján a [i:31b9d4zn]célokat[/i:31b9d4zn] és az ? valószín? taktikáját fel lehetne mérni. Ezek nélkül, egy ismert cégháború (Fuchi szétszakadása, Novatech megalakulása) az ügyben érdekelt cégeknek nem nézel utána.

Uram bocsáss: A csapatban adott egy sámán aki a távlati képet nézné. [i:31b9d4zn]Igaz? [/i:31b9d4zn]De egy rajtaütésnél el?re sosem néz. Adott még egy sámán. Az ellenfél körül sok dolog nem stimmelne (Pl. totem kérdés) de senki nem nézi végig sámánként, nem asszociál a karakter tapasztalatára.

Azért nem megy a nyomozás, mert meg se próbálkoztatok a szerepjátékkal. Mythlore megpróbálkozott, ? el?rébb is van.

Ehhez képest azt mondod, hogy a nyomozás alapja: Az információk válogatása, stb. ne merüljön fel tanácsként az oldalon nyomozós kalandhoz. Mert szerinted a szerepjáték nem ott veszik el, hogy mikor elhangzik ki, mit mond [i:31b9d4zn]in character[/i:31b9d4zn], akkor ketten [i:31b9d4zn]ooc [/i:31b9d4zn]kezdenek el taktikázni. Hanem ott, hogy neked is szembesülni kellene azzal a kihívással, azzal a feladattal amivel a karaktered.

Nem az OOCre váltás akadályozza a karaktered kijátszását, hanem az, ha a karaktered valamivel szembesülne, akkor te is azt látod, te is azzal szembesülsz? Furcsa.

More
13 years 11 months ago #2603 by Kyarra
Igen nem szép t?lem, t?led meg nem szép hogy er?lteted hogy ez egy[i:271k35uz] Nyomozós[/i:271k35uz] kaland. Ett?l eltérni b?n és büntetend? szerinted. Ez meg szerintem[i:271k35uz] nem szép[/i:271k35uz]
De mivel belefáradtam hogy magyarázkodjam inkább itt hagyjuk abba.

More
13 years 11 months ago #2605 by Thrall
Replied by Thrall on topic Kyarra panaszai
A kaland alapvet? jellegét megszabni teljesen jogos, bár valóban nem árt elején tisztázni az ilyesmit, hogy olyan karikat hozzanak.
Ha nem olyan karikat hoznak és ezt nem tisztázták el?re akkor valóban nem jogos mindenképpen rákényszeríteni valakit valamire, mint ezt elkövettem mesél?ként és elszenvedtem játékosként is, mikor azt várták el, hogy mindenképp okkultista nyomozó legyek, pedig adtam más lehet?séget arra, hogy kerüljek a nagyobb összképbe.

Ett?l függetlenül adott mennyiség? nyomozás, harc vagy szociális akció minden kalandban elvárható.

Time to create page: 0.195 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.